Billur Yazgan Fan Club

Tam Versiyon: İlköğretim öğrencilerine ortak sınav
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Yeni eğitim öğretim yılı bir hafta sonrabaşlayacak. Öğrenciler, ortak sınav ve ara karne uygulaması iletanışacak. Yeniliklerle birlikte eğitimin bitmeyen sorunları dagündemde çözüm bekliyor.

Yeni eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl birçok yeni uygulamayı devreye sokacak.

Öğrenciler4'üncü sınıftan itibaren her yıl matematik, Türkçe gibi temelderslerden ortak sınava girecek. Sınıflararası farkı ortaya çıkarmayıamaçlayan bakanlık bu yolla aynı zamanda öğretmenlerin performansını daölçecek.

1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıf öğrencileri ise yıliçerisinde 2 değil 4 karne alacak. İlk ve ikinci yarı yılın ortasındaara karne verilecek. Karnelerde not yerine öğretmenlerin izlenimleriyer alacak.

İlköğretim öğrencileri bu yıl ayrıca yeni seçmeliderslerle tanışacak. İlköğretim 6'ncı 7'inci ve 8'inci sınıfta medyaokuryazarlığı, düşünme eğitimi ve halk kültürü gibi dersler seçmeliolarak okutulacak.

Ancak yeni projelerin yanı sıra her dönem çözülmeyi bekleyen sorunlar da yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde olacak.

Bakanlıkbu yıl 20 bin öğretmen atadı. Ancak hala 165 bin öğretmen açığı var.Derslik sayısı da yeterli olmazken, sınıf mevcutları hala kalabalık.

16bin 700 okulda birleştirilmiş sınıflarda, 8 bin 24 okulda ise ikilieğitim veriliyor. 24 kişilik sınıflarda eğtim verilebilmesi için 145bin dersliğe ihtiyaç var. Eğitimden yararlanamayanların ise yüzde 70'ikız çocuğu.
sağol

ezgi__billur Yazan:
sağol

saol cnm gzl paylaşım

sağol
saol teşekürler5
Önemli Değil
tsk..
teşekküRLeR [=
sağol bencede güzen birr paylaşım .. !!
Referans URL