Billur Yazgan Fan Club

Tam Versiyon: Kısa Film Çalışmasının Galası Kadirli'de Yapıldı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın desteğiyle "Hayatımı Yazsam Film Olur" projesi kapsamında 'kısa film' çalışmasının galası Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yapıldı.

Eşini kaybetmiş bayanlardan oluşan Bir Adım Daha İleri Derneği (BADİ)'nin desteğiyle, tamamı babasını kaybetmiş yaşları 15 ile17 arasında değişen gençlerin çekmiş olduğu kısa film çalışmasının tanıtımı halk eğitim merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Slayt gösterisiyle başlayan "Hayatın Sınavı" adlı filmin galasında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Çiftçi, "Emeği geçen tüm oyuncuları tek tek kutluyorum. Filmde ben de ufak bir rol aldım. Oyuna kendimi kaptırdım ve çok zevk aldım. Merkezimiz tüm Kadirli halkına açıktır. İsteyen herkes merkezimizi kullanabilir." dedi.

Dernek Başkanı Keriman Güveloğlu ise, "Daha önce eşini kaybetmiş kadınlar hakkında bir çalışma yapmıştık. Bu sefer, eşlerin çocukları ile ilgili bir çalışma yapmayı planladık ve böyle bir proje ortaya çıkardık. 10 gencimize haftada 2 gün film ve sinema üzerine temel kavramlar, senaryo teknikleri ve yönetmenlik konusunda eğitimler verildikten sonra böyle bir filmi çektik. Gençlerimizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki onlar ilerde daha başarılı işlere imza atacaklardır. Bu çalışmalarda bize destek veren herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Filmin galasına katılan oyuncu Ebru Özkan da, gençlere destek vermek için İstanbul'dan geldiğini ve filmi çok beğendiğini belirterek, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Referans URL